Temmuz 4, 2025

Türkiye’de satılıyor! İmaj izleyenleri ikiye böldü: Bunu nasıl yiyorlar?

Konya'da satılan küflü peynir toplumsal medyada tartışma yarattı. Birtakım kullanıcılar peynirin lezzetini överken, kimileri sıhhat açısından tehlikeli olduğunu savundu.

Konya‘da satılan küflü bir peynirin imajları toplumsal medyada büyük yankı uyandırdı. Kimi kullanıcılar bu peyniri bir lezzet mirası olarak överken, bazıları ise sıhhate ziyan vereceği gerekçesiyle sert tenkitlerde bulundu.

“KONYALI OLMAYAN DEĞERİNİ BİLEMEZ”

Görüntülerin yayılmasının akabinde kullanıcılar ikiye bölündü. Konyalı olduğunu belirten kimi şahıslar, “Konyalı olmayan bu peynirin değerini bilemez. Lezzeti tartışılmaz” yorumuyla peyniri savundu. Övgülerde bulunanlar, bu tıp peynirlerin klasik usullerle yıllardır tüketildiğini ve lezzetinin eşsiz olduğunu lisana getirdi.

“BUNU NASIL YİYORLAR?”

Ancak peynire yönelik tenkitler de birebir ölçüde sert oldu. Kimi kullanıcılar, “Bunu nasıl yiyorlar? Üzerindeki bakteriden insan iki saate sağ çıkamaz” yorumunu yaparak, manzaralardaki küfün sıhhat açısından önemli bir risk taşıyabileceğini savundu. Konya’da klâsik formüllerle yapılan kimi peynir çeşitlerinde olgunlaşma sürecinde yüzey küfü oluşması vakit zaman olağan kabul edilse de, bu cins eserlerin kontrolden geçip geçmediği ve sıhhat açısından risk taşıyıp taşımadığı ise farklı bir tartışma konusu olarak gündeme geldi.

About The Author